Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував екс-регіонала Медяника на 60 діб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на 60 діб колишнього депутата Верховної Ради України від фракції Партії регіонів Володимира Медяника, підозрюваного у сепаратизмі.

Про такий запобіжний захід клопотала сторона обвинувачення. У прокуратурі пояснювали необхідність арешту екс-депутата тим, що в іншому разі він може втекти з України або впливати на свідків у справі.

Захист Медяника заявляє, що підстав для взяття під варту на 60 діб не було.

Володимир Медяник у суді 8 серпня заявив, що звинувачення прокуратури проти нього є неправдивими. Він наголошує, що «сепаратизм у Луганську не розпалював, завжди виступав у переговорах на боці держави, а заяви закінчував фразою «Слава Україні», передає кореспондент Радіо Свобода.

7 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника за підозрою в здійсненні навмисних дій з метою зміни кордонів території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків і в здійсненні організаційного й іншого сприяння створенню і діяльності угруповання «ЛНР».

За словам генпрокурора, Медяника затримано у рамках справи іншого колишнього регіонала Олександра Єфремова, якого прокуратура підозрює у причетності до створення угруповання «ЛНР», дій із метою зміни меж території України та заволодінні майном «Луганськвугілля». Єфремов, якого суд 1 серпня арештував на два місяці, усі звинувачення на свою адресу відкидає.

XS
SM
MD
LG