Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: Путін втрачає симпатію росіян


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін втрачає симпатії росіян, байдужість до нього зросла за останні півтора року – свідчить опитування російського «Левада-центру».

За даними соціологів, кількість симпатиків Путіна скоротилася до 29 відсотків. У березні 2015 року таких було 37 відсотків.

Директор «Левада-центру» Лев Гудков заявив російському виданню «РБК», що падіння симпатії до Путіна в порівнянні з торішніми показниками пов’язане зі зникненням емоційного підйому у росіян, викликаного санкціями і анексією Криму, що, завдяки роботі державних ЗМІ, змушувало їх згуртуватися навколо президента.

Зараз же, зазначає Гудков, на перший план виходить байдуже ставлення до президента, яке є природним для авторитарних режимів.

17 відсотків респондентів опитування відповіли, що Путін їм байдужий – це один із найвищих показників байдужості за весь час проведення опитувань. Більше було тільки в березні 2013 року і в січні 2012-го, в останньому випадку – в розпал акцій протесту опозиції, незадоволеної фальсифікаціями на виборах в Держдуму Росії в грудні 2011 року.

Головними досягненнями Путіна респонденти називають зміцнення армії і позицій Росії в світі, а невдачами – боротьбу з корупцією і хабарництвом (29 відсотків), підвищення рівня життя громадян, зростання зарплат і пенсій (27 відсотків) і економічний розвиток (19 відсотків).

XS
SM
MD
LG