Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: понад 2,5 мільйони гривень відпускних виплатили у парламенті в липні


2 640 594 гривень перерахувало управління справами Верховної Ради України народним депутатам і власним працівникам як відпускні упродовж липня 2016 року. Така інформація міститься на порталі використання публічних коштів, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Зокрема, понад 2,6 мільйона гривень виплачені готівкою. Майже 19 тисяч гривень сплатили відпускних постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС. Ще 14,5 тисяч гривень виплатили як компенсацію за невикористану відпустку.

У липні громадські активісти біля Верховної Ради вимагали від депутатів не йти у відпустку через необхідність проголосувати за 56 реформаторських законопроектів.

Утім, 15 липня голова парламенту Андрій Парубій закрив четверту сесію Верховної Ради восьмого скликання. Він запевнив: у разі загострення ситуації на Донбасі депутати зможуть швидко мобілізуватися й зібрати 150 підписів, щоб провести засідання.

П’ята сесія парламенту, відповідно до плану, має розпочатися 6 вересня.

За інформацією Державного казначейства України, загалом на діяльність парламенту за перше півріччя 2016 року витратили понад третину мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG