Доступність посилання

ТОП новини

Афанасьєв має намір у Брюсселі розповісти євродепутатам про Крим і політв’язнів


Геннадій Афанасьєв
Геннадій Афанасьєв

Кримчанин Геннадій Афанасьєв, який раніше перебував в ув’язненні в Росії, планує поїздку в Брюссель, де має намір поінформувати євродепутатів про правопорушення в анексованому Криму та про українських політв’язнів в Росії. Про це він написав у Facebook після зустрічі з євродепутатом Яроміром Штєтіною.

«Розмовляли про політв’язнів і Крим. Я розповідав про свій полон і ті правопорушення з боку Росії, що суперечать будь-яким міжнародним нормам», – повідомив Афанасьєв.

«Вже плануємо відрядження до Брюсселя для виступу перед багатьма іншими євродепутатами, тому що ми бачимо тільки те, що особисто розповідається і вражає політиків…» – додав він.

За словами Афанасьєва, зустрічі з євродепутатами мають просвітницьке завдання для того, щоб вони збільшували тиск на Росію.

МЗС України раніше повідомляв, що Геннадій Афанасьєв буде учасником процесу звільнення українських політв’язнів.

Переслідування проукраїнських і кримськотатарських активістів стали частим явищем в Криму після його анексії Росією. Про це неодноразово заявляли правозахисники. Вони закликають Кремль припинити порушення прав людини. Але в Москві і в російській владі у Криму заперечують репресії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG