Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: Яніка Меріло погодилася стати заступником мера


Яніка Меріло під час лекції в НаУКМА, архівне фото
Яніка Меріло під час лекції в НаУКМА, архівне фото

Радник міністра інфраструктури і мера Львова Яніка Меріло погодилася стати заступником мера Дніпра, повідомили вона сама і мер Борис Філатов.

Як написав Філатов у фейсбуці, Меріло стане до виконання обов’язків заступника міського голови з 15 серпня.

«Пані Меріло люб’язно дала згоду переїхати до Дніпра і приєднатися до нашої команди», – додав Філатов.

За словами мера, до обов’язків нового заступника ввійдуть кураторство над центрами надання адміністративних послуг, електронні послуги, ІТ-технології, колцентр мерії, запровадження електронного квитка на громадському транспорті, контроль за прозорістю закупівель, а також робота з інвесторами й міжнародними донорами.

Яніка Меріло, зі свого боку, написала у фейсбуці, що рішення погодитися з пропозицією Бориса Філатова вона обговорила з мером Львова Андрієм Садовим і міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, радником яких вона є і які її підтримали – «звичайно, з умовою, що я продовжую у Львові і в МінІнфра показувати результати», додала вона.

«Продовжую працювати зі Львовом, підтримувати і Миколаїв, і працювати на державному рівні над створенням сприятливого бізнес-клімату і законодавства, як і до сьогодні, консолідуючи сили і з «Самопоміччю», і з прогресивними депутатами, які поділяють ті ж цінності прозорості, ефективності та відкритості», – заявила Меріло.

Яніка Меріло, громадянка Естонії, а тепер і України, 2015 року стала радником тодішнього міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса і відповідала за напрями залучення інвестицій, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату, координації міжнародних програм і розробку рішень електронного уряду. Вона залишила ту посаду з відходом Абромавичуса з посади.

Вона також є виконавчим директором Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій.

XS
SM
MD
LG