Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 62 обстріли – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 9 серпня підтримувані Росією сепаратисти 62 рази обстріляли позиції українських військових. За цими даними, по 28 обстрілів зафіксовано на Донецькому й Маріупольському напрямках, ще шість – на Луганському напрямку.

Як інформує штаб АТО, в Луганському, що на Донецькому напрямку, бойовики на порушення мінських домовленостей застосували артилерію калібру 122 міліметри. На Маріупольському напрямку під час обстрілів зі 120- та 82-міліметрових мінометів по українських позиціях у Красногорівці, Талаківці, Новотроїцькому та Широкині сепаратисти випустили понад 100 мін, заявляють у штабі.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що вдень 9 серпня внаслідок мінометного обстрілу українських військових у Петровському районі Донецька загинули двоє цивільних. Незалежного підтвердження ця інформація не має.

В угрупованні «ЛНР» ще немає даних про бойові дії впродовж минулої доби.

Також сторони конфлікту ще не інформували про свої втрати 9 серпня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG