Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає українців терміново залишити сирійське Алеппо


Алеппо, 9 серпня 2016 року
Алеппо, 9 серпня 2016 року

Міністерство закордонних справ України закликає українських громадян до негайної евакуації з міста Алеппо у Сирії, де тривають бойові дії.

«У зв’язку з подальшим загостренням безпекової ситуації в місті Алеппо посольство України в Сирії закликає терміново залишити райони бойових дій. З цією метою посольство України в Сирії та почесне генеральне консульство України в Алеппо організовує евакуацію українських громадян з Алеппо до України через Дамаск і Бейрут», – мовиться в повідомленні посольства на Facebook.

З питань отримання допомоги і запису на евакуацію МЗС просить телефонувати: +963-957-570-0000, +963-966-241666, +963-936-124888, +963-992-222290 або надсилати повідомлення на адресу emb_sy@mfa.gov.ua.

9 серпня в ООН закликали до припинення бойових дій у сирійському місті Алеппо для надання гуманітарної допомоги. В ООН повідомили про пошкодження у місті під час боїв інфраструктури, що призвело до припинення водо- і електропостачання. Тим часом сирійські активісти повідомляли, що урядова авіація продовжує бомбардувати підконтрольні опозиції райони.

Бій за Алеппо, друге за величиною місто Сирії, називають вирішальним моментом у громадянській війні, яка триває понад п’ять років і спричинила загибель сотень тисяч людей та втечу з країни понад мільйона громадян Сирії.

За повідомленнями ООН, наразі близько 2 мільйонів людей є заблокованими в місті.

XS
SM
MD
LG