Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: справу Єфремова і Медяника передадуть до суду до кінця року


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що слідчі до кінця цього року мають намір передати до суду справу щодо екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова і колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника.

«Ми плануємо до кінця року цю справу направити до суду. Справа досить добре закріплена свідченнями і буде просуватися до суду», – сказав Луценко.

Генпрокурор також анонсував ще затримання в рамках цього розслідування.

«Ми зараз робимо все законні дії для того, щоб це були не просто затримання, а затримання з арештами, доказовою базою з швидким врученням підозри. Це справа буде розвиватися досить динамічно», – додав він.

7 серпня стало відомо про затримання колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника за підозрою в здійсненні навмисних дій з метою зміни кордонів території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, і в здійсненні організаційного й іншого сприяння створенню і діяльності угруповання «ЛНР».

Тоді генпрокурор заявив, що Медяника затримано у рамках справи Єфремова, якого прокуратура підозрює у причетності до створення угруповання «ЛНР», дій із метою зміни меж території України та заволодінні майном «Луганськвугілля». 1 серпня суд арештував Єфремова на два місяці, він усі звинувачення на свою адресу відкидає.

8 серпня суд заарештував на 60 діб Медяника. Колишній депутат у суді заявив, що звинувачення прокуратури проти нього є неправдивими.

XS
SM
MD
LG