Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ заявляє про недопоставку в регіони вакцини проти гепатиту В і низки інших вакцин


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство охорони здоров’я заявляє про недопоставку в регіони вакцини проти гепатиту В і низки профілактичних дитячих вакцин. Про це повідомляє прес-служба МОЗ за підсумками селекторної наради керівництва відомства 9 серпня.

Як повідомляють у відомстві, станом на 8 серпня, відповідно до календаря профілактичних щеплень в усі регіони України поставлено низку вакцин, які використовуються для проведення щеплень дітям.

Зокрема, у МОЗ повідомили, що поставлена вакцина проти гепатиту В – 350 тисяч доз (20% від запланованого), комбінована вакцина для профілактики коклюшу (ацелюлярна), дифтерії, правця, поліомієліту (інактивована), гемофільної інфекції типу b («Пентаксим») – 414,7 тисяч доз (48% від запланованого), вакцина для профілактики кору, паротиту, краснухи – 277 тисяч доз (22% від запланованого).

При цьому повідомляється, що вакцин проти сказу поставлено 91390 доз, 100 % від запланованого.

У МОЗ зазначають, що 28 липня в Україну надійшла друга партія вакцини для профілактики гемофільної інфекції типу b (моновалентна) у кількості 345,55 тисяч доз і 5 серпня поставлено вакцину для профілактики дифтерії, правця в дорослих (АДС-М) – 1599,6 тисяч доз.

Протягом наступного тижня ці вакцини планується поставити в усі регіони України, додають у міністерстві.

«На сьогодні у регіонах доступні вакцини для проведення щеплень дітям першого року життя відповідно до календаря щеплень, тобто препарати, з яких має починатися вакцинація», – зазначив начальник відділу програм і проектів управління суспільного здоров’я Сергій Платов.

У МОЗ зазначають, що найближчим часом планується поставка в Україну оральної, бівалентної вакцини проти поліомієліту в кількості 2755 тисяч доз і цільноклітинної вакцини проти коклюшу, дифтерії, правця – 1770 тисяч доз.

Крім того, зараз вирішується питання про можливість ввезення на територію України вакцини для профілактики туберкульозу в кількості 2,5 мільйона доз.

Упродовж двох років в Україні не було вакцин проти кору, дифтерії, кашлюка, паротиту, правця, сказу, рік тому в Україні стався спалах поліомієліту, через який було проведено три раунди додаткової імунізації усіх дітей віком до 14 років.

XS
SM
MD
LG