Доступність посилання

ТОП новини

У Раді заявляють, що пропозиції про скликання позачергової сесії наразі не надходили


Оксана Сироїд
Оксана Сироїд

Заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд заявляє, що пропозиції про скликання позачергової сесії наразі не надходили.

«Наразі на адресу Верховної Ради не надходило пропозицій про скликання позачергової сесії ні від народних депутатів України, ні від президента України», – сказала Сироїд, слова якої цитує прес-служба українського парламенту.

Вона зазначила, що позачергова сесія Верховної Ради, відповідно до статті 83 Конституції України, скликається головою Верховної Ради України на вимогу не менш як третини народних депутатів України від складу парламенту або на вимогу президента України.

Раніше заступник голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко заявив, що САП має намір завтра повідомити судді Миколі Чаусу про підозру й після цього звернеться до Верховного суду України, щоб голова ВСУ звернувся з клопотанням до Верховної Ради про зняття суддівського імунітету.

Увечері 9 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило, що його детективи викрили суддю Дніпровського районного суду Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США (понад 3,7 мільйона гривень). Імені судді правоохоронці тоді не вказали, але впродовж ночі кілька депутатів і громадських активістів розкрили ці дані.

Згодом керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що викритий у хабарі суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус не може бути затриманий та взятий під варту через суддівський імунітет.

Відповідно до Конституції України, суддя не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до винесення обвинувального вироку судом.

Верховна Рада розпочинає роботу у вересні, на 6 вересня заплановане відкриття 5-ї сесії парламенту.

XS
SM
MD
LG