Доступність посилання

ТОП новини

У Росії опозиціонер Касьянов звернувся в поліцію через напад


Михайло Касьянов, архівне фото
Михайло Касьянов, архівне фото

У Росії опозиційний політик, голова партії «Парнас» Михайло Касьянов подав заяву до поліції за фактом нападу на нього в місті Ставрополі на півдні європейської частини країни.

Політик просить порушити кримінальні справи за чотирма статтями – про замах на життя державного діяча, перешкоджання конституційним правам громадянина на участь у виборах, хуліганство і заклик до екстремізму, сказав він російському агентству «Інтерфакс».

Раніше в середу російський телеканал «Дождь» із посиланням на кандидата на виборах до Державної думи Росії, критика зовнішньої політики Кремля Андрія Зубова повідомив, що біля готелю, де відбувалася зустріч політика з виборцями, на Михайла Касьянова напала група з 25–30 людей, які також вигукували погрози на його адресу.

За словами Зубова, нападники були членами прокремлівського «Національного визвольного руху», відомого за російським скороченням НОД.

У цьому русі заперечили причетність до нападу.

Агентство «Інтерфакс» також додало, що після зустрічі з виборцями Касьянова також закидали яйцями й помідорами.

Михайло Касьянов, що у 2000–2004 роках був прем’єр-міністром Росії, після відходу з посади став критикувати економічний і політичний курс Кремля.

Нині він, як і низка інших опозиційних діячів, кандидує на виборах до Державної думи, нижньої палати парламенту Росії, що мають відбутися 18 вересня. І Касьянов, і Зубов є в загальнодержавному партійному списку партії «Парнас».

На Касьянова останніми місяцями вже вчинили кілька нападів.

Також співголовою партії «Парнас» був убитий 2015 року поблизу Кремля в Москві опозиційний політик Борис Нємцов.

XS
SM
MD
LG