Доступність посилання

ТОП новини

Голова російського уряду Криму заявляє про «гарантії безпеки» на окупованому півострові 


Голова підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов
Голова підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов

Голова підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов заявив, що безпека на півострові «гарантована в повному обсязі», а спроби дестабілізації обстановки припинятимуть «максимально жорстко». Про це Аксьонов повідомив на своїй сторінці у Facebook увечері 10 серпня.

«Ті, хто виношував плани зі зриву підготовки до виборів у Державну думу Росії і курортного сезону в Криму, прорахувалися. Безпека жителів і гостей півострова гарантована в повному обсязі», – йдеться в повідомленні.

У середу, 10 серпня, президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ про нібито підготовку Україною «теракту в Криму», заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він заявив, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростовують заяву Федеральної служби Росії.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

XS
SM
MD
LG