Доступність посилання

ТОП новини

На півдні України відбуваються навчання морської піхоти та берегової артилерії – ВМС України


Українські морські піхотинці (архівне фото)
Українські морські піхотинці (архівне фото)

У південних областях України відбуваються навчання підрозділів морської піхоти та берегових ракетно-артилерійських військ. Про це 11 серпня інформують у Facebook Військово-морські сили Збройних сил України.

«Навчальними цілями цих заходів є, зокрема, удосконалення навичок командирів і штабів в реальних умовах обстановки та перевірка рівня злагодженості підрозділів», – ідеться в повідомленні.

«За підтримки морської авіації та авіації інших видів Збройних Сил України морські піхотинці і берегові артилеристи відпрацьовують дії під час охорони і оборони важливих об’єктів інфраструктури, боротьби з повітряним десантом «противника», знищення диверсійно-розвідувальних груп, оборони морського узбережжя тощо», – наголошують військові.

Також командування ВМС ЗС України звертає увагу жителів Херсонської і Запорізької областей, що під час виконання заходів відбуватимуться пересування колон військової техніки, польоти авіаційної техніки, виконуватимуться вправи бойових стрільб.

«Просимо з розумінням ставитися до певних незручностей, які можуть виникнути через проведення запланованих заходів», – додає прес-центр командування ВМС ЗС України.

Військові навчання в південних областях відбуваються на тлі загострення ситуації навколо окупованого Росією Криму.

У середу, 10 серпня, президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ про нібито підготовку Україною «теракту в Криму», заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він заявив, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростовують заяву Федеральної служби Росії.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

XS
SM
MD
LG