Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти оприлюднило оновлені навчальні програми для 1-4 класів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство освіти і науки України оприлюднило на своєму сайті 13 оновлених навчальних програм для 1-4 класів, затверджених колегією МОН 4 серпня.

«За оновленими програмами для 1-4 класів діти навчатимуться вже з 1 вересня. Для нас було критично важливим встигнути оновити програми для початкової школи до початку нового навчального року», – цитує прес-служба МОН заступника міністра освіти і науки Павла Хобзея.

Водночас, за його словами, це оновлення є лише першим кроком. Наступного тижня МОН презентує концепцію «нової української школи». Передбачені нею зміни будуть системно запроваджуватись з 2018 року, повідомив Хобзей.

Як обіцяють у МОН, наступного тижня у відкритому доступі також з’являться затверджені зміни до орієнтовних вимог до оцінювання навчальних досягнень учнів і методичні рекомендації до оновлених програм. Вони передбачають зміни підходів до оцінювання і педагогічну свободу вчителя, додали в міністерстві.

Міністерство освіти раніше заявило, що переглядає навчальні програми початкової школи, щоб позбавити дітей від зайвої теоретичної інформації, що не відповідає їхнім віковим особливостям.

XS
SM
MD
LG