Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники заявляють про нарощування Росією сил у Криму і не радять туди їхати


Прикордонники заявляють про нарощування Росією сил у Криму і не радять туди їхати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Речник прикордонслужби Олег Слободян, 11 серпня 2016 року

Державна прикордонна служба України заявляє, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною.

«Ми можемо однозначно сказати, що російські війська, які були там з березня, на даний час замінені іншими», – заявив речник прикордонслужби Олег Слободян 11 серпня.

За його словами, ці війська оснащені більш сучасним обладнанням і підсилені повітряними десантними підрозділами. «В останні дні ми бачимо зміцнення підрозділів, які перебувають на кордоні. Їх кількість збільшилася», – сказав Слободян.

Прикордонники у зв’язку з цим рекомендують українцям утриматися від поїздок до анексованого Криму.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

XS
SM
MD
LG