Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина планує «розвивати відносини» з Росією, попри напруженість між Заходом і Москвою


Посол Туреччини в Росії Уміт Ярдим заявляє, що Анкара має намір розвивати відносини із Москвою, попри напруженість між Заходом і Росією.

«Наш відносини з Росією є дуже важливим для нас, ми зробимо все, щоб розвивати ці відносини. Ми розвиватимемо їх, незважаючи на те, чи хочуть цього країни Заходу», – сказав посол.

«НАТО у жоден спосіб не може обмежувати наші контакти з іншими країнами», – додав він.

Посол також зауважив, що, на думку уряду Туреччини, нинішнє керівництво Сирії потенційно може взяти участь у переговорах, метою яких є вирішення конфлікту в Сирії.

Водночас міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу 11 серпня в інтерв’ю телеканалу NTV заявив, що політичне перетворення в Сирії за нинішнього президента Башара Асада є неможливим.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час візиту до Москви 9 серпня наголосив, що Анкара готова співпрацювати з Росією в пошуках розв’язання конфілкту в Сирії.

Росія і Туреччина підтримують протилежні сторони конфлікту в Сирії. Анкара підтримує повстанців, які прагнуть повалити режим Асада, в той час як Москва підтримує сирійський уряд участю своїх збройних сил у війні в Сирії.

XS
SM
MD
LG