Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України закликає міжнародні організації відреагувати на дії Росії щодо Криму


МЗС України надіслало Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ ноту щодо необхідності посилення присутності місії на адміністративному кордоні з Кримом та вздовж непідконтрольної Києву ділянки українсько-російського кордону.

«МЗС також звернулося з проханням до СММ, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні вжити заходів для отримання доступу до затриманих окупаційною владою громадян України, зокрема, Євгенія Панова», – мовиться у повідомленні українського зовнішньополітичного відомства, опублікованому 11 серпня.

Раніше у четвер українська сторона поінформувала Раду Європи про ситуацію у Криму і закликала не допустити порушень прав українця Євгена Панова, якого російська ФСБ звинувачує в організації терактів у Криму. Суд, який проходив у закритому режимі, заарештував Панова на два місяці.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міноборони, затриманий один із нібито організаторів «диверсії». В Адміністрації президента України цю заяву спростували і зазначили, що жодного співробітника розвідки на півострові не було затримано.

Поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Євгена Панова за зверненням його родичів. Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, слідчі кваліфікували цей факт за статтею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

XS
SM
MD
LG