Доступність посилання

ТОП новини

Росія не надала доказів щодо провокацій Києва у Криму – Єльченко


Володимир Єльченко
Володимир Єльченко

Постійний представник України у Раді безпеки ООН Володимир Єльченко заявляє, що Росія не надала ніяких доказів своїм заявам щодо провокацій з боку Києва в анексованому Криму. Про це він заявив 11 серпня після того, як Рада безпеки ООН обговорила чергове загострення ситуації між Україною та Росією.

За словами Володимира Єльченка, Росія накопичила понад 40 тисяч військовослужбовців у Криму, і це є свідченням «поганих намірів».

«Моя найбільша надія полягає у тому, що це обговорення (у Раді безпеки ООН – ред.) допоможе Російській Федерації зрозуміти, що вони не можуть продовжувати таку поведінку», – сказав Єльченко.

Постійний представник Росії у Раді безпеки ООН Віталій Чуркін, своєю чергою, відкинув занепокоєння щодо посилення російської військової присутності у Криму. Нинішнє засідання Ради безпеки він назвав «корисним».

«Замість того, щоб рахувати наших військових, вони повинні покласти край конфлікту у Донецьку та припинити обстріли цивільних у Донецькій і Луганській областях», – сказав Чуркін журналістам після зустрічі Ради безпеки ООН, що було присвячене становищу в окупованому Криму, але не на окупованій частині Донбасу.

У четвер відбулося засідання Ради безпеки ООН щодо заяв Росії стосовно Криму. Воно проходило у форматі закритих консультацій.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

XS
SM
MD
LG