Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Одесі заборонив проведення 13 серпня «маршу рівності»


У Києві на початку червня «Марш рівності» минув без інцидентів (архівне фото)
У Києві на початку червня «Марш рівності» минув без інцидентів (архівне фото)

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов міської ради і заборонив проведення «Маршу рівності», запланованого на 13 серпня в Одесі в рамках фестивалю «Одеса Прайд-2016». Про це йдеться в повідомленні суду.

Суд ухвалив таке рішення «з огляду на високу вірогідність виникнення протистоянь та конфліктів, у ході яких можуть бути вчинені кримінальні правопорушення».

Окрім того, суд обмежив право громадян на проведення всіх заходів 13 серпня.

«Організатор патріотичних заходів, який планував проводити своє мирне зібрання одночасно з «маршем рівності», висловлював на адресу учасників ходи погрози. Про це свідчать повідомлення в соціальних мережах. При цьому заявлений ним маршрут патріотичних заходів перетинався з маршрутом маршу, організованого в рамках фестивалю квір-культури «Одеса Прайд-2016», – наголошується в повідомленні.

Раніше управління Національної поліції в Одесі надіслало лист до міськради з проханням звернутися до суду для заборони масових акцій у місті в період з 10 по 14 серпня.

Торік суд заборонив оргкомітету фестивалю «Одеса Прайд» проведення будь-яких вуличних масових акцій.

12 червня в центрі Києва без інцидентів, але із залученням значної кількості поліцейських, відбувся «Марш рівності» за права ЛГБТ. Також у червні у всьому світі відбулися акції на підтримку ЛГБТ-спільнот.

XS
SM
MD
LG