Доступність посилання

ТОП новини

Український плавець з Криму Говоров вийшов до фіналу Олімпіади в Ріо


Андрій Говоров
Андрій Говоров

Кримчанин Андрій Говоров, який представляє Україну на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, вийшов у фінал змагань із плавання на 50 метрів вільним стилем, повідомляє Національний олімпійський комітет.

«Андрій Говоров – у фіналі змагань з плавання на 50 метрів вільним стилем на Олімпійських іграх! В 1/2 фіналу українець знову оновив рекорд України, показавши результат 21.46 (2 місце в півфіналі). Боротьба за нагороди відбудеться 13 серпня о 4:44 за київським часом. Віримо в нашого спортсмена», – йдеться в повідомленні.

Андрій Говоров народився в Севастополі, потім переїхав до Дніпропетровська. У 2014 році засудив дії Росії в Криму, назвавши їх окупацією. У 2015 році на дистанції 50 метрів батерфляєм переміг на чемпіонаті світу.

До цього плавець також неодноразово завойовував перемоги на міжнародних змаганнях різних рівнів. Дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі (2010 року). У 2012 році взяв участь в Олімпіаді, але зумів дійти там тільки до півфіналу. В цьому році вже встиг заробити золоту і срібну медалі на Чемпіонаті Європи в Лондоні.

Літня Олімпіада в бразильському Ріо-де-Жанейро триватиме до 21 серпня.

XS
SM
MD
LG