Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Криму при ГПУ розслідує обшук і затримання в Криму Рефата Мазалова


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Криму при Генпрокуратурі України розпочала досудове розслідування за фактом обшуку житла і затримання в Бахчисараї кримського татарина Рефата Мазалова. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«За результатами аналізу та обробки даних мережі Інтернет прокуратурою Автономної Республіки Крим встановлено, що 12 серпня 2016 року в Бахчисараї представники незаконно створених силових органів півострова Крим провели незаконний обшук житла кримського татарина Рефата Мазалова. Після обшуку Рефат Мазалов затриманий і доставлений у відділок поліції», – йдеться в повідомленні.

Прокуратура розпочала досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками злочинів, передбачених статтями про «незаконне позбавлення волі», «порушення недоторканності житла».

12 серпня в будинку кримського татарина Рефата Мазалова російські силовики провели обшук і потім в супроводі ОМОНу відвезли. За інформацією співтовариства «Кримські політв’язні», чоловіка відвезли у відділення поліції Бахчисарая. При цьому вказується, що російські силовики зажадали видалити відеозйомку, яка велася під час обшуку.

Офіційних коментарів кримських правоохоронців, підконтрольних Росії, наразі немає.

Правозахисники, державні і політичні діячі в Україні та за її межами не виключили посилення репресій в анексованомуКриму як після ухвалення так званого «пакета Ярової», так і після заяв ФСБ Росії 10 серпня про нібито підготовку Україною «теракту» на території півострова.

Після анексії Криму Росією обшуки і арешти кримських татар на півострові проходять регулярно.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG