Доступність посилання

ТОП новини

Суд в окупованому Сімферополі ухвалив взяти під варту другого фігуранта «справи диверсантів»


Суд окупованого Сімферополя взяв під варту на два місяці жителя анексованого Криму Андрія Захтея, підозрюваного Федеральною службою безпеки Росії в причетності до підготовки диверсії і терактів на півострові. Таким чином, суд задовольнив клопотання слідства, повідомляють російські інформагенції.

Російська влада Криму повідомила 10 серпня про «нейтралізацію» групи українських диверсантів у місті Армянську в ніч з 6 на 7 серпня. Москва заявила, що під час спецоперації загинули двоє її військових.

За версією російської сторони, теракти готувалися на об’єктах інфраструктури. Крім Захтея, був затриманий Євген Панов, також заарештований на два місяці.

Родичі Панова, який працював водієм на Запорізькій АЕС, а раніше був учасником АТО, заперечують його наміри відвідати окупований Крим і заявляють про ймовірне викрадення.

Українська розвідка виступила зі спростуванням інформації ФСБ про нібито підготовлювані Головним управлінням розвідки міністерства оборони України теракти в Криму. Міністр оборони України Степан Полторак оцінив повідомлення ФСБ Росії як «провокаційне».

XS
SM
MD
LG