Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Туреччини розкритикували НАТО і звинуватили ЄС у «приниженні» Анкари


Мевлют Чавушоглу
Мевлют Чавушоглу

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу розкритикував декого з партнерів по НАТО через відмову продавати обладнання або обмінюватися розвідувальними даними з його країною і звинуватив Європейський союз у «приниженні» Анкари.

«Ми маємо… співпрацювати з іншими партнерами з купівлі і продажу збройних систем», – заявив Чавушоглу в інтерв’ю німецькому виданню Bild, опублікованому 15 серпня.

Водночас він наголосив, що Туреччина залишається «одним із найбільших прихильників НАТО». Чавушоглу додав, що заяви про можливий вихід Анкари з НАТО поширюють «антитурецькі кола», а не влада країни.

Чавушоглу також заявив, що Євросоюз «принижує» Туреччину тим, що не погоджується на безвізовий режим з країною в обмін на її допомогу в подоланні кризи з мігрантами.

За словами міністра, Туреччина доклала зусиль «для виконання умов вступу в ЄС» протягом багатьох років, але отримала у відповідь «лише погрози, образи і повне блокування».

Захід критикував Туреччину і закликав не порушувати права людини після того, як Анкара затримала тисячі людей за підозрою в участі у спробі військового перевороту, більш як 80 тисяч держслужбовців, поліцейських і військових були звільнені.

XS
SM
MD
LG