Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники перевіряють інформацію про нових затриманих «диверсантів» у Криму


Ольга Скрипник
Ольга Скрипник

Українські правозахисники перевіряють інформацію про нових затриманих «диверсантів» в анексованому Росією Криму. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомила координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

«Ми перевіряємо цю інформацію, але якоїсь конкретики поки що немає», – сказала вона.

За словами Скрипник, на сьогодні правозахисники також намагаються з’ясувати, чи є у тих, хто був затриманий раніше, доступ до адвоката.

Також інформацію про нових затриманих, про яких повідомили російські ЗМІ, перевіряють в Кримській контактній групі з прав людини, про це розповів Крим.Реалії її координатор Абдурешит Джеппаров.

15 серпня в Росії повідомили, що у справі про нібито підготовку диверсій в анексованому Росією Криму затримали ще двох людей. За даними ЗМІ, це жителі півострова, які нещодавно отримали російське громадянство.

Офіційної інформації російської сторони про затримання кримчан немає.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. ФСБ також заявила про затримання одного з нібито організаторів «диверсії».

Українська сторона ці звинувачення відкинула і назвала їх провокацією.

XS
SM
MD
LG