Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: на адмінмежі з Кримом відкриті всі пункти пропуску


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

15 серпня всі контрольні пункти на адмінмежі з анексованим Росією Кримом відкриті і працюють в штатному режимі, повідомив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«Все спокійно. Всі працюють в штатному режимі. Черг немає. Відзначаємо зменшення пасажиро-транспортного потоку. Більшість людей їдуть з окупованого Криму на материкову Україну», – зазначив він.

За словами Олега Слободяна, протягом недавнього часу фактів припинення роботи з російської сторони не було.

Крім того, речник Держприкордонслужби додав, що активність російських військових біля адмінмежі зменшилася.

«Ми говоримо тільки про те, що ми бачимо на адмінмежі. Це відсутність за вчорашній день використання авіації», – уточнив Олег Слободян.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адміністративної межі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають це і вважають півострів й надалі українською територією.

XS
SM
MD
LG