Доступність посилання

ТОП новини

Манафорт спростовує, що отримував гроші від Партії регіонів


Пол Манафорт
Пол Манафорт

У США очільник президентської кампанії кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт спросовує інформацію про отримання прихованих грошових виплат із бюджету Партії регіонів. Інформацію, оприлюднену раніше виданням The New York Times, Манафорт спростував у коментарі телеканалу NBC.

«Я ніколи не отримував ніякої незадокументованої виплати готівкою, як помилково стверджує The New York Times, і я ніколи не працював на уряди України чи Росії», – зазначив він. Інформацію, поширену The New York Times, Манафорт назвав «необґрунтованою, дурною й беззмістовною».

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник 15 серпня підтвердив, що прізвище Манафорта фігурує у досліджуваній слідчими документації Партії регіонів, але визнав складність висування американському політтехнологу претензій, адже «наявність прізвища Манафорта не означає, що він дійсно отримував ці кошти, оскільки там стоять підписи інших осіб».

14 серпня The New York Times повідомило, що Національне антикорупційне бюро України досліджує бухгалтерські книги Партії регіонів як можливий доказ широко розповсюдженої корупції при Януковичі. У цих документах, за даними видання, прізвище Манафорта згадане 22 рази і, ймовірно, задокументовано платежі на 12,7 мільйона доларів в період між 2007 і 2012 роками.

XS
SM
MD
LG