Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: бойовики на Донбасі здійснили 48 обстрілів, найбільше – на Донецькому напрямку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти 15 серпня 48 разів обстріляли позиції українських військових. За цими даними, майже половина цих обстрілів, 23, зафіксована на Донецькому напрямку.

За повідомленням штабу, в Богданівці, що на Маріупольському напрямку, 15 серпня зранку сталося бойове зіткнення.

«Дві озброєні особи зі сторони Петрівського підібралися до опорного пункту на відстань до 200 метрів, по них було відкрито вогонь зі стрілецької зброї. Для прикриття ДРГ іншою групою противника було застосовано вогонь з підствольних гранатометів», – інформує шатб АТО і додає, що бойовики відступили після 20-хвилинного бою.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що увечері 15 серпня сталася детонація боєприпасів на складі ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ, розташованому на північно-західній околиці селища Зайцеве під Горлівкою. Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

В угрупованні «ЛНР» ще не було повідомлень про бойові дії впродовж минулої доби.

Також сторони конфлікту не інформували про свої втрати 15 серпня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG