Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обговорив з Олландом і Меркель звинувачення Кремля щодо Криму


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Франції Франсуа Олландом та федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель звинувачення Кремля щодо підготовки Києвом терактів в Криму.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента, під час телефонної розмови Порошенко зазначив, що звинувачення з боку Кремля у начебто здійсненні диверсійної діяльності на півострові покликані, серед іншого, дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів.

«Особливе занепокоєння викликає той факт, що російська сторона використала зазначену провокацію як привід для торпедування роботи у рамках нормандського формату та процесу імплементації Мінських домовленостей», – йдеться у повідомленні.

В Адміністрації президента зазначають, що Меркель і Олланд пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням.

Співрозмовники наголосили на необхідності «продовження послідовної взаємодії» у нормандському форматі, додають в Адміністрації.

Наразі ні прес-служба Меркель, ні прес-служба Олланда подробиць цієї розмови не повідомляють.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці яких звинуватила Київ. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Водночас і в НАТО, і в ЄС заявили, що Москва не надала переконливих доказів, які підтверджували б її звинувачення на адресу України.

XS
SM
MD
LG