Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Росії відклав приватизацію нафтової компанії «Башнєфть»


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв відклав приватизацію нафтової компанії «Башнефть». Його речниця Наталія Тімакова вказала 16 серпня, що це рішення було затверджене російським президентом Володимиром Путіним.

Речниця Медведєва не вказала, на який термін відкладається приватизація. Продаж нафтової компанії був ключовим у виконанні програми приватизації 2016 року і мав принести до дефіцитного бюджету Росії близько трьох мільярдів доларів.

На придбання компанії «Башнєфть» є кілька претендентів. Керівник державного нафтового гіганта «Роснєфті» Ігор Сечін звернувся до Кремля по дозвіл його компанії брати участь у конкурсі. Також на приватизацію «Башнєфті» претендує Вагіт Алекперов, який очолює нафтову компнію «Лукойл».

Голова російського уряду Дмитро Медведєв вирішив відкласти продаж після того, як про відкладення або згортання продажу компанії попросив очільник Республіки Башкортостан Рустем Хамітов. Саме в Башкортостані розташована значна частина виробничих активів «Башнєфті».

Росія планувала виставити на аукціон 50% компанії «Башнєфть», щоб збільшити доходи державного бюджету, спустошеного спадом доходів від продажу нафти.

XS
SM
MD
LG