Доступність посилання

ТОП новини

Меру Торецька вручили підозру в посяганні на територіальну цілісність – прокуратура


Прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив меру міста Торецька (колишній Дзержинськ) Володимиру Сліпцову повідомлення про підозру в посяганні на територіальну цілісність та участі у терористичній організації. Про це 17 серпня повідомляє прокуратура Донецької області.

Сліпцова підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) Кримінального кодексу України.

«Слідством встановлено, що мер пов’язаний з організацією та проведенням на території Торецька незаконного референдуму щодо оголошення державної самостійності терористичної організації «ДНР». Зараз прокуратура готує клопотання до суду про обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – ідеться в повідомленні.

За даними прокуратури, підозрюваний посадовець 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради та вносив до порядку денного питання щодо призначення незаконного референдуму в Торецьку.

XS
SM
MD
LG