Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання у справі Краснова на 18 серпня


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Шевченківський районний суд Києва переніс оголошення рішення за клопотанням прокуратури про продовження арешту для керівника організації «Громадянський корпус «Азов-Крим» Станіслава Краснова на 18 серпня. Про це проекту Радіо Свобода, проекту Крим.Реалії повідомила адвокат Оксана Мельник, яка представляє його інтереси.

«Перенесли на завтра, суддя була залучена до інших справ, пов’язаних з утриманням під вартою. Схоже, вона хоче оголосити завтра повне рішення з мотивувальною частиною», – сказала адвокат.

Засідання суду призначене на 12:00.

Вона зазначила, що рішення про перенесення – звичайна судова практика.

За словами адвоката, прокуратура порушила норми законодавства, які дозволяють подавати клопотання про продовження утримання під вартою під час досудового слідства, оскільки воно вже завершено.

«Вони повинні були звернутися до 5 серпня, пропустили терміни... ми будемо оскаржувати», – зазначила Мельник.

Краснову інкримінують незаконне зберігання вибухових речовин під час протестів 2013 - 2014 року проти режиму президента Віктора Януковича на київському Майдані Незалежності, а також державну зраду, тероризм і замах на вбивство.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік автозаправної станції гранати й вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми у тротиловому еквіваленті.

Керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук раніше заявив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором із російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військовослужбовців полку «Азов».

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу адвокатів Краснова і залишив активіста під арештом до 22 серпня.

XS
SM
MD
LG