Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи щодо «Торнадо» на 19 серпня



Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи щодо колишніх бійців роти спеціального призначення МВС України «Торнадо» на 19 серпня.

Як повідомили у суді, сьогодні із зали засідань госпіталізували Бориса Гульчука, у якого підозрюють хворобу, пов’язану із серцем.

16 серпня суд переніс розгляд справи через госпіталізацію Гульчука, у якого підозрювали загострення виразки шлунку. Згодом у суді повідомили, що за результатами обстеження обвинувачений виявився цілком здоровим та здатним брати участь в судових засіданнях, тому засідання у справі «торнадівців» призначили на сьогодні, на 11:30.

Проте засідання почалося лише кілька годин тому, оскільки, як повідомив один із захисників, обвинувачувані відмовилися залишати слідчий ізолятор.

3 серпня засідання у цій справі перенесли на 9 серпня у зв’язку з неможливістю доставки до суду обвинувачених. А перед цим засідання суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» 2 серпня закінчилося сутичками. Тоді поліція відкрила два кримінальні провадження.

Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

У суді наголошують, що розгляд цього кримінального провадження проводиться у закритому режимі, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості потерпілих.

За даними Генпрокуратури, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

XS
SM
MD
LG