Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не виключає ймовірності ескалації конфлікту на Донбасі


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко не виключає ймовірності ескалації конфлікту на Донбасі і можливості повномасштабного вторгнення.

«Ймовірність ескалації конфлікту залишається значною. Повномасштабного російського вторгнення за всіма азимутами ми абсолютно не виключаємо. Ми готові, наші Збройні сили, дати відсіч ворогові – і на сході, уздовж адміністративного кордону з Кримом», – сказав він у Львівській області.

Порошенко також припустив введення воєнного стану у разі ескалації конфлікту на Донбасі.

Раніше сьогодні у штабі української воєнної операції на сході України заявили, що ситуація в зоні бойових дій на Донбасі загострюється. За даними штабу, число обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків минулої доби зросла майже удвічі.

Крім того, за даними речника АТО, за минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі троє українських військовослужбовців загинули, шестеро поранені.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адміністративної межі між анексованим нею Кримом і материковою Україною.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання Мінських домовленостей.

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липень загинули 9 553 людей, 22 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

XS
SM
MD
LG