Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін заявляє, що втікати не збирається і тюрми не боїться


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Московський адвокат Марк Фейгін, який раніше заявив про обмеження йому виїзду з Росії, каже, що не планує втікати з країни.

«Тут мені радять утікати, не чекати неминучого. Дякую всім, але я залишаюся і нікуди не поїду. Я не боюся тюрми і давно готовий», – написав Фейгін у Twitter.

В інтерв’ю Радіо Свобода адвокат заявив, що рішення влади обмежити йому виїзд із Росії є політичним і пов’язане з його захистом кримських татар, яких переслідує фактична влада анексованого Росією Криму. За словами Фейгіна, останнім часом він відчував «величезний тиск» у зв’язку з цією справою.

«Ніяких інших пояснень, крім політичних, переслідування мене, щоб я не міг виїжджати в Україну, захищаючи кримських татар, оскільки в мене там мої довірителі, зокрема Мустафа Джемілєв та інші, з тим, щоб я був повністю обмежений у можливостях. Мене ось запрошували у Варшаву на ОБСЄ, де я планував робити доповідь про переслідування кримських татар. Я не можу поїхати з абсолютно надуманих причин», – сказав Фейгін.

За словами адвоката, він розглядає заборону як «перший крок» до його переслідування, порушення кримінальної справи і ув’язнення.

Фейгін розповів, що постанова про обмеження його виїзду з Росії була винесена у зв’язку з цивільним позовом проти нього. Адвокат стверджує, що суд зобов’язав його виплатити позивачеві певну грошову суму, і це рішення Фейгін повністю виконав. Проте позивачі звернулися у Федеральну службу судових приставів Росії з вимогою обмежити переміщення відповідача.

Фейгін заявив, що має намір вимагати від керівництва Федеральної служби судових приставів припинити переслідування і скасувати постанову про обмеження на виїзд. «Я маю намір звернутися в адвокатську палату Москви за захистом від беззаконня і свавілля ФССП», – написав Фейгін у Twitter.

Марк Фейгін був одним із захисників у справі панк-групи Pussy Riot, а також на процесі щодо народного депутата України Надії Савченко. На даний час Фейгін захищає інтереси національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва у справі проти ФСБ Росії про заборону в’їзду на територію анексованого Криму. Адвокат також представляє інтереси заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого звинувачують у сепаратизмі.

XS
SM
MD
LG