Доступність посилання

ТОП новини

Жадан з митцями вирушає на Донбас з фестивалем «Харків обрав Україну»


На Донбасі від 24 серпня письменники, художники, музиканти, кінодокументалісти розпочнуть благодійний мандрівний фестиваль «Харків обрав Україну».

Мистецька команда виступатиме перед військовими та місцевими жителями Маріуполя, Бахмута та Костянтинівки на Донбасі.

«У кожному місті це буде відбуватися трошки по-різному, скажімо, маріупольці запропонували назвати це – «ХОУМ-фест» – вони так переклали (Харківські орли опинилися в Маріуполі) чи щось подібне. Крім того, ми будемо там проводити акцію «Відкрита бібліотека», коли видавці України передають багато книжок для Маріуполя і навколишніх населених пунктів. У Бахмуті нашу акцію вирішили назвати «Сучасний музичний літературний Бахмут», а в Костянтинівці, до речі, ми тут будемо вперше, фестиваль так і називатиметься «Харків обрав Україну», – розповів Радіо Свобода один із ініціаторів фестивалю Сергій Жадан.

У фестивалі братимуть участь, окрім самого Сергія Жадана, гурти «Собаки в космосі», «Папа Карло», композитор і виконавець Борис Севастьянов, харківський поет Павло Макаренко та письменники з Донбасу – Люба Якимчук та Олексій Чупа.

Також до акції долучаються зі Львова поетеса Галина Крук і співачка-художниця Анжеліка Рудницька. У рамках акції «Харків обрав Україну», окрім концертів, відбудуться літературні імпрези, публічні дискусії та показ документального фільму «Герої не вмирають», який презентуватиме харківський журналіст, один із лідерів харківського Євромайдану Володимир Чистілін.

У фільмі розповідається про трьох героїв Небесної сотні з Харкова, які загинули на вулиці Інститутській в Києві в лютому 2016 року.

Від лютого до березня письменник Сергій Жадан, художниця Ольга Михайлюк, музиканти Олексій Ворсоба і Влад Креймер перебували на Донбасі у рамках проекту «роздІловІ».

XS
SM
MD
LG