Доступність посилання

ТОП новини

Прізвище Манафорта фігурує у списку «чорної бухгалтерії» Партії регіонів – НАБУ


Пол Манафорт
Пол Манафорт

У Національному антикорупційному бюро України повідомляють, що прізвище стратега кандидата на посаду президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пола Манафорта фігурує в списку «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

«Серед прізвищ осіб у списку так званої «чорної бухгалтерії Партії регіонів» значиться поміж інших Пол Манафорт. Відповідно до списків, на витрати, пов’язані з даною особою, починаючи від 20 листопада 2007 року було виділено загалом понад 12,7 мільйона доларів США. Останній запис у «книзі» стосовно Манафорта датується 5 жовтня 2012 року», – мовиться у повідомленні НАБУ, опублікованому 18 серпня.

Але, наголошують у Національному антикорупційному бюро, це не означає, що він дійсно отримав ці кошти, оскільки у графі отримувачів містяться підписи інших осіб.

14 серпня американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому зазначається, що Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів в Україні у період з 2007 по 2012 рік. За даними НАБУ, на які посилаються автори матеріалу, прізвище керівника штабу Трампа 22 рази фігурує в так званій «чорній бухгалтерії» партії Януковича за п’ять років.

XS
SM
MD
LG