Доступність посилання

ТОП новини

Очільник кампанії Трампа приховав лобіювання на користь Януковича – Associated Press


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Інформаційна агенція Associated Press заявила, що має електронні листи, які свідчать, що фірма на чолі з головою виборчої кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом здійснювала лобістську діяльність на користь проросійського президента України Віктора Януковича і не дотримувалася вимог законодавства США щодо інформування про таку діяльність.

Останні повідомлення про роботу Манафорта в Україні надійшли в час, коли в Сполучених Штатах зростає критика на адресу республіканського кандидата у президенти Трампа його дружніх поглядів на Росію.

Попри звинувачення, Манафорт і його заступник Рік Ґейтс, які від квітня керують кампанією Трампа, зберегли свої посади.

Манафорт сказав раніше цього тижня, що ніколи не надавав «прямої лобістської підтримки» урядам України чи Росії.

Але Associated Press заявляє, що фірма Манафорта робила це й мала зареєструватися і проінформувати про свою роль як іноземного агента. Відповідно до законодавства США, люди, які здійснюють лобістську діяльність від імені іноземних політичних лідерів, повинні надавати докладні звіти про свої дії до міністерства юстиції. Порушення є кримінальним злочином і може каратися п’ятьма роками ув’язнення і штрафом у розмірі до 250 тисяч доларів.

У Національному антикорупційному бюро України 18 серпня повідомили, що прізвище стратега кандидата на посаду президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пола Манафорта фігурує в списку «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

14 серпня американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому зазначається, що Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів в Україні у період з 2007 по 2012 рік. За даними НАБУ, на які посилаються автори матеріалу, прізвище керівника штабу Трампа 22 рази фігурує в так званій «чорній бухгалтерії» партії Януковича за п’ять років.

XS
SM
MD
LG