Доступність посилання

ТОП новини

Російська опозиційна партія відмовилася агітувати в окупованому Криму


Кандидати від Партії народної свободи (ПАРНАС) відмовилися від передвиборної агітації в анексованому Росією Криму.

«Дослухаємося до України і діятимемо в рамках міжнародного права», – йдеться в публікації на сторінці краснодарського регіонального відділення цієї партії в соцмережі «Вконтакте».

Міністерство закордонних справ України не надасть кандидатам від партії ПАРНАС дозволу на проведення агітації на території анексованого Росією Криму. Про це в коментарі для проекту Радіо Свобода, сайту «Крим. Реалії» заявив 18 серпня директор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв.

15 серпня стало відомо, що три кандидати від російської опозиційної партії ПАРНАС Олексій Корольов, Олександр Сафронов і Марина Кальца подали в консульство України заяву з проханням надати їм транзитні візи для проведення агітації на території Криму. За словами керівництва партії, вони зробили це, щоб їхні «політичні дії відповідали не тільки російському законодавству, але і нормам міжнародного права». Вони заявили, що ПАРНАС утримається від агітації та організації виборчої кампанії на території Криму в разі, якщо українська сторона не дасть на це офіційного дозволу.

Вибори в Держдуму Російської Федерації заплановані на 18 вересня. Їх планують провести за змішаною системою: 250 депутатів будуть обиратися за партійними списками і ще 250 – в одномандатних округах. У Криму під російські вибори створено 4 округи: один у Севастополі і три «республіканських».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG