Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: найближчим часом Україна отримає транш фінансової допомоги від ЄС


Найближчим часом Україна отримає транш фінансової допомоги від ЄС – Порошенко (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Найближчим часом Україна отримає транш фінансової допомоги від ЄС – Порошенко

Президент України Петро Порошенко очікує, що найближчим часом Україна отримає черговий транш фінансової допомоги від Європейського союзу.

«Я переконаний у тому, що найближчим часом Європейський Союз прийме рішення. Вже лічені тижні залишились до того, коли відкриє безвізові двері об’єднана Європа для українців. Я переконаний у тому, що найближчим часом ми отримаємо потужну фінансову подушку для реформ у вигляді траншу Євросоюзу. І я переконаний в тому, що і перемога буде за нами, за об’єднаною сильною Україною», – сказав Порошенко на церемонії відкриття станції метро «Перемога» в Харкові

У липні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із комісаром ЄС з питань політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом. Вони, серед іншого, обговорили спільні заходи щодо врегулювання перешкод стосовно виділення другого траншу макрофінансової допомоги Євросоюзу Україні у розмірі 600 мільйонів євро.

Як повідомляли раніше в представництві ЄС, Євросоюз надає фінансову допомогу на підтримку процесу стабілізації та реформ в Україні: 3,4 мільярда євро макрофінансової допомоги, 900 мільйонів євро двосторонньої допомоги на розвиток, 500 мільйонів євро регіональної допомоги, 50 мільйонів євро задля стабільності та миру, 60 мільйонів євро гуманітарної допомоги. Ця допомога спрямована на важливі сфери, зокрема, на боротьбу з корупцією, судову реформу і реформу державного сектору, а також на економічну реформу та розвиток приватного сектору, додали в представництві.

У травні до України приїжджала делегація Європейського парламенту, яка перевіряла, як витрачається допомога Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG