Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Ліванов буде спецпредставником з торговельно-економічних зв’язків з Україною


Володимир Путін (©Shutterstock)
Володимир Путін (©Shutterstock)

Президент Росії Володимир Путін погодився з пропозицією російського прем’єр-міністра Дмитра Медведєва призначити нинішнього главу Міносвіти Дмитра Ліванова спецпредставником президента Росії з торговельно-економічних зв’язків з Україною.

За словами Путіна, новим главою Міністерства освіти і науки Росії буде співробітництва адміністрації президента Росії Ольга Васильєва.

Дмитро Медведєв запропонував ці кадрові зміни на робочій зустрічі в аеропорту Бельбек Севастополя 19 серпня.

«Добре, ми так і зробимо, згоден», – заявив Путін.

Президент Росії Володимир Путін прибув в анексований Крим. Він має намір тут провести засідання з членами Ради безпеки, а також відвідати молодіжний форум «Таврида».

Попереднього разу Володимир Путін відвідував анексований Крим 18 березня. Тоді він облетів на вертольоті місце будівництва Керченського мосту і провів нараду щодо соціально-економічного розвитку Криму.

Прес-служба Кремля поки не публікує інформації про візит Путіна в окупований Крим.

25 липня з візитом в Криму побував прем’єр Росії Дмитро Медведєв, тоді він взяв участь в нараді з будівництва доріг в Криму. Під час попереднього візиту до Криму 22 травня Медведєв провів у Феодосії нараду з керівниками музеїв анексованого півострова.

Останнім часом відносини між Москвою і Києвом загострилися.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії та назвали її провокацією. Держприкордонслужба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адміністративної межі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG