Доступність посилання

ТОП новини

До Ільмі Умерова в лікарню пустили рідних і адвоката – дочка


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Члени сім’ї та адвокат заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова 19 серпня змогли відвідати його в лікарні. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє дочка Ільмі Умерова Айше.

«Побачення дозволили тільки нам – членам сім’ї і адвокатам. Але в строго зазначений час – вдень з 11:00 до 13:00 і ввечері з 17:00 до 18:00. У цей час можна його побачити, погодувати і поговорити. Для цього там є спеціальна кімната, куди приходять відвідувачі до всіх пацієнтів», – написала Айше Умерова.

За її словами, батько відмовляється їсти їжу, яку готують в лікарні, харчується тим, що передають рідні, запас ліків, які необхідні Умерову, як і раніше зберігається у медсестри.

«Що нас турбувало найбільше – його ліки. На сьогоднішній день після консультацій з місцевими терапевтами і кардіологами йому дозволили приймати свої препарати. Зберігаються вони все одно у медсестри (з метою безпеки, тому що пацієнти з психічними розладами можуть зайти в палату і наїстися таблеток), тому татові щоранку видають добову норму ліків і носить він їх з собою», – повідомила Умерова.

Вона також додала, що з Умеровим проводять бесіди, за ним ведуть спостереження, однак ніяких медикаментозних методів для проведення психіатричної експертизи працівники медустанови не застосовують.

Напередодні адвоката заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова Едема Семедляєва не пустили до підзахисного працівники психіатричної лікарні в анексованому Сімферополі.

Співробітники ФСБ 16 серпня примусово відвезли заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова з лікарні в психіатричний диспансер для проведення психіатричної експертизи. Як повідомляла дочка Ільмі Умерова, батькові заборонили побачення з рідними, у нього також забрали ліки.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом в Сімферополі питання про призначення їй психіатричної експертизи стало погано. Після приїзду швидкої медичної допомоги та проведеного кардіографічних дослідження Умерова забрали в лікарню з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Захист оскаржив це судове рішення.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

XS
SM
MD
LG