Доступність посилання

ТОП новини

Путін пояснив приїзд до Криму пошуком додаткових заходів щодо безпеки півострова


Президент Росії Володимир Путін заявляє, що проведення в анексованому Криму наради з членами Ради безпеки Росії присвячено виробленню додаткових заходів щодо безпеки півострова.

Він пояснив, що захід проводиться в Криму «в зв’язку з відомим інцидентом, після припинення спроби проникнення на територію Криму диверсійних підрозділів української армії».

«Судячи з усього, наші партнери в Києві ухвалили рішення загострити ситуацію, і ясно, навіщо вони це роблять: тому що не хочуть або не можуть з якихось міркувань виконувати мінські домовленості і, по-друге, не можуть пояснити своєму власному народу суттєві промахи в соціально-економічній політиці», – сказав Володимир Путін, повідомляє прес-служба Кремля.

Він звинуватив у загостренні ситуації українську сторону.

«Сподіваюся, що це не буде остаточним вибором наших партнерів, а все-таки здоровий глузд візьме гору», – наголосив російський президент.

Президент Росії Володимир Путін прибув в анексований Крим 19 серпня. Він має намір тут також відвідати молодіжний форум «Таврида».

Міністерство закордонних справ України підготувало і найближчим часом направить ноту протесту за фактом нинішнього візиту президента Росії Володимира Путіна в анексувати Крим.

Попереднього разу Володимир Путін відвідував анексований Крим 18 березня. Тоді він облетів на вертольоті місце будівництва Керченського мосту і провів нараду щодо соціально-економічного розвитку Криму.

Останнім часом відносини між Москвою і Києвом загострилися.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії та назвали її провокацією. Держприкордонслужба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адміністративної межі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG