Доступність посилання

ТОП новини

Австрійський суд відхилив апеляцію українського бізнесмена Фірташа


Дмитро Фірташ, Австрія, 2015 рік
Дмитро Фірташ, Австрія, 2015 рік

Конституційний суд Австрії відмовився розглядати апеляцію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в питанні його екстрадиції до Сполучених Штатів, де Фірташа розшукують за звинуваченнями в корупції.

Фірташ подав прохання до суду з вимогою визнати неконституційною угоду про екстрадицію між США та Австрією.

Відхилення апеляції, про яке повідомив німецький мовник Deutsche Welle 19 серпня, дозволяє прокуратурі у Відні оскаржити постанову суду, яка забороняла розгляд запиту про екстрадицію Фірташа до Сполучених Штатів.

Американська влада вимагає видачі Фірташа у справі про хабарі на суму 18,5 мільйона доларів, заплачених за отримання дозволу на видобуток титану в Індії.

51-річний Фірташ разом із російським «Газпромом» є співвласником «Росукренерго» – зареєстрованої у Швейцарії компанії, яка експортує природний газ із Туркменистану до Східної Європи.

Він також контролює більшу частину титанового бізнесу в Україні і є одним з найбагатших людей цієї країни. Водночас один із найбільших активів Фірташа – підприємство «Кримський титан» – нині залишився на окупованій Росією українській території.

Австрійські чиновники заарештували Фірташа на прохання правоохоронних органів в США в березні 2014 року.

Він був звільнений з-під варти незабаром після цього, коли надав заставу в розмірі 125 мільйонів євро, рекордну суму в історії Австрії.

Фірташ заперечує висунуті проти нього звинувачення, називаючи їх «абсурдними й безпідставними».

XS
SM
MD
LG