Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал: росіянин, що попросив притулку, – не письменник, а активіст Рословцев


Роман Рословцев у масці Володимира Путіна, архівне фото
Роман Рословцев у масці Володимира Путіна, архівне фото

«Громадське» телебачення повідомляє, що росіянин, який просить притулку в Україні, – активіст Роман Рословцев.

Як повідомляє канал, Рословцев заявив йому, що просить притулку через переслідування з боку Федеральної служби безпеки Росії.

«Причина, чому я вирішив просити притулку в Україні, – неможливість продовжувати протестну діяльність у Росії. Біля мого будинку в Москві чергували працівники ФСБ, тому ніяких речей я з собою не брав, приїхав сюди ні з чим», – наводить канал слова активіста.

За його словами, з офіційним звернення до Міграційної служби України він прийде в понеділок.

Підтверджень цих даних із інших джерел наразі немає.

Раніше в неділю Державна прикордонна служба України повідомила, що «на українсько-білоруському кордоні попросив політичного притулку відомий російський письменник та громадський діяч», але імені не назвала.

За повідомленням ДПСУ, росіянин «звернувся до прикордонників Чернігівського загону із заявою щодо отримання статусу біженця на території України у зв’язку з політичним переслідуванням у Росії.

Росіянин є «відомим письменником та громадським діячем», який займався активною протестною діяльністю проти політичного режиму президента Росії Володимира Путіна, заявили українські прикордонники й додали, що «наразі громадянина передано до міграційної служби».

У Росії Роман Рословцев відомий тим, що понад десять разів виходив на акції протесту в центрі Москви в масці Володимира Путіна, за що його щоразу затримували. Рословцев заявляв, що таким чином намагався продемонструвати абсурдність статті 212.1 Кримінального кодексу Росії, що передбачає до п’яти років позбавлення волі за «неодноразове порушення порядку організації або проведення мітингів і зібрань».

XS
SM
MD
LG