Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ повідомила про її обстріл на Донбасі


Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила, що члени її Спеціальної моніторингової місії в Україні потрапили під обстріл на лінії контакту сторін конфлікту на сході, але не стала складати вини ні на кого.

Як мовиться в повідомленні, це сталося вдень у суботу в селі Новоолександрівка на Луганщині. Це село лежить біля лінії контакту на окупованій території. Четверо спостерігачів, які керували посадкою безпілотного апарата, почули принаймні п’ять черг із легкої стрілецької зброї – найімовірніше, з автомата – з сусіднього ліска метрів за 50 від них. Вони негайно лягли на землю, відповзли до своїх авт і швидко, протягом двох хвилин від часу пострілів, від’їхали. Ні люди, ні авта, ні безпілотник не потерпіли.

Спостерігачі заявили, що вони перебували на пагорбі, і їх було добре видно з усіх боків. За їхніми словами, найближчі відомі їм позиції Збройних сил України, над якими перед тим пролетів їхній безпілотник, були приблизно за 900 метрів на захід, найближчі відомі позиції угруповання «ЛНР» – приблизно за 1000–1500 метрів на схід.

Як мовиться в повідомленні, про цей інцидент спостерігачі поінформували Спільний центр контролю і координації.

Раніше в неділю про інший схожий інцидент повідомили в українській частині Спільного центру контролю і координації. Як повідомляв керівник української частини СЦКК генерал-майор Борис Кременецький, це сталося теж у суботу і приблизно в той самий час у місцевості за пару десятків кілометрів від місця обстрілу ОБСЄ.

Там у місцевості біля міста Світлодарська, яка була напередодні обстріляна з мінометів, військові української частини СЦКК виконували заходи фотофіксації порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків незаконних збройних формувань на Донеччині. При цьому їх обстріляли бойовики з мінометів, зенітної установки і кулеметів великого калібру. Обстрілом був пошкоджений автомобіль патруля, що мав чіткі позначення як машина спостережної групи СЦКК. Люди не потерпіли. Про той інцидент військові поінформували Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG