Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна судитиметься з Росією через порушення морського права


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсує передання найближчим часом до міжнародних судових інстанцій справи щодо порушення Росією зобов’язань у рамках Конвенції ООН з морського права.

«Ближчими днями ми передамо для подальшого розгляду наш кейс (позов) щодо порушення Росією її зобов’язань в рамках Міжнародної конвенції з морського права», – сказав Клімкін на відкритті ХІІ наради керівників закордонних дипломатичних установ України у Києві. Деталей позову він не навів, але повідомив і про інші ініціативи Києва щодо розгляду справ у міжнародних судах.

«У найближчі тижні ми перейдемо до того, щоб в рамках арбітражу після відповідних консультацій ми довели, що Росія порушила всі зобов’язання в рамках Конвенції щодо заборони фінансування тероризму», – сказав Клімкін.

У червні 2016 року у зовнішньополітичному відомстві заявили, що Україна ініціює спір для захисту своїх прав, гарантованих Конвенцією ООН з морського права, у зв’язку з анексією Криму Росією.

Раніше цього місяця Клімкін заявив, що Україна завершила підготовку до арбітражного розгляду з Росією в питанні суверенних прав у водах навколо анексованого Криму.

XS
SM
MD
LG