Доступність посилання

ТОП новини

24 серпня в Сімферополі хочуть провести хресний хід «за підтримки Міноборони Росії»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Підконтрольна Росії влада Сімферополя анонсує проведення хресного ходу 24 серпня, коли в Україні відзначають День незалежності. Як йдеться в повідомленні російської адміністрації Сімферополя, ввечері того дня буде перекритий рух автотранспорту.

«24 серпня із благословення святішого патріарха Московського і всієї Русі Кирила за підтримки Міністерства оборони Росії, державних корпорацій «Росатом» і «Ростех» в Олександро-Невський кафедральний собор міста Сімферополя з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря прибуває раку з мощами святого воїна Феодора Ушакова – адмірала флоту Російського з Санаксарського чоловічого монастиря Мордовської митрополії Російської Федерації», – мовиться в повідомленні.

У Криму після анексії півострова святкування річниці Незалежності України проходить напівпідпільно. Місцева влада, підконтрольна Москві, офіційно відмовляє проукраїнським активістам у проведенні офіційних заходів у цей день. Активістам доводиться непублічно покладати квіти до пам’ятників українським діячам.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

У центрі Києва з нагоди 25-річчя Незалежності України 24 серпня відбудеться військовий парад.

XS
SM
MD
LG