Доступність посилання

ТОП новини

Новий посол США записала відеозвернення українською мовою


Марі Йованович
Марі Йованович

Новий посол США в Україні Марі Йованович записала відеозвернення українською мовою. Відео оприлюднене на сторінці посольства у «Фейсбуці».

«Ми здалеку спостерігали за великими досягненнями України протягом останніх двох років. Але зробити треба ще багато. Я сподіваюся працювати разом з вами, щоб підтримувати суверенну, територіально цілісну, демократичну і заможну Україну», – зазначила Марі Йованович.

«Мені надзвичайно приємно повернутися в Україну. Мені дуже подобалося жити і працювати в Україні. І зараз я з нетерпінням чекаю на можливості мандрувати нею і пізнавати всі її куточки разом із моїм собакою, зустрітися зі старими друзями, знайти нових і з’їсти цілу миску справжніх українських вареників», – сказала новий посол.

У посольстві США в Україні анонсували прибуття Марі Йованович до Києва вже цього тижня. Як уточнив посол України у США Валерій Чалий, новий посол США прибуде в Україну 24 серпня.

Раніше Марі Йованович зокрема була заступником помічника держсекретаря США у справах Європи й Азії. Вона вже працювала в Україні: на початку 2000-х Марі Йованович була заступником голови дипломатичної місії США в Україні.

Попередній посол США Джеффрі Пайєтт завершив свою місію після 3 років роботи на чолі посольства в Україні.

XS
SM
MD
LG