Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: е-декларування має запрацювати з 1 вересня, інакше – звільнення


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Система електронного декларування активів чиновниками, створена в рамках виконання зобов’язань України щодо боротьби з корупцією, має бути повноцінно запущена в роботу не пізніше 1 вересня, заявив на засіданні уряду прем’єр Володимир Гройсман.

«Є один тиждень, щоб повноцінно запустити систему електронного декларування в Україні», – сказав Гройсман, назвавши ганьбою той факт, що в раніше обумовлені терміни, 15 серпня, вона так і не була повноцінно запущена.

За словами Гройсмана, він має намір звільнити всіх відповідальних у разі незапуску системи електронного декларування доходів чиновників у повному обсязі з 1 вересня.

«Якщо 1 вересня цього не буде зроблено... я нікого не хочу лякати, але звільнення – це буде просто мінімум того, що станеться. Сьогодні я підпишу всі необхідні доручення. Тільки зробіть свою справу», – заявив, звертаючись до керівників Національного агентства із запобігання корупції та Державної служби спеціального зв’язку і захисту інформації.

Повноцінне запровадження електронного декларування є однією з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС та кредитів МВФ.

XS
SM
MD
LG