Доступність посилання

ТОП новини

У МВС можуть ініціювати регулювання в Україні діяльності сервісів на кшталт Pokemon GO


Міністерство внутрішніх справ заявляє про готовність ініціювати розгляд питання про регулювання на території України діяльності сервісів на кшталт гри Pokemon GO. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«Враховуючи реальність загроз щодо об’єктів критичної інфраструктури, режимних об’єктів, зони АТО, громадських місць внаслідок безконтрольності використання цього сервісу на території України та безпеки пересічних громадян, МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету міністрів України, РНБОУ питання регулювання діяльності на території України подібних сервісів», – зазначили в МВС.

У вівторок відомство оприлюднило «Поради Національної поліції України для гравців Pokemon GO».

У МВС нагадали, що з грою Pokemon GO у різних країнах пов’язані як випадки порушень законодавства, так і летальні випадки, а низка держав уже надіслала запит до розробників гри «з метою нівелювання негативних наслідків від використання цього он-лайн сервісу».

Pokemon GO – відеогра, розроблена компанією Niantic для мобільних пристроїв на базі iOS і Android. Гра з’явилася у липні 2016 року, і відтоді набула великої популярності по всьому світу.

У Росії Роскомнагляд вирішив перевірити гру на відповідність російському законодавству.

XS
SM
MD
LG